CGD – de keuring tot gecertificeerd mkbOK KeurMerkHouder Certificatiebureau Groothandel en Dienstverlenende bedrijven, verder CGD, is opgericht in 1994 onder auspiciën van het Nederlands Verbond voor de Groothandel. CGD BV is in 1994 gestart met het verlenen van certificatiediensten aan bedrijven en organisaties, die zorgen voor invulling van het logistieke traject tussen de producent en de consument, maar certificeert tegenwoordig veel breder vele soorten organisaties. Dus naast groothandel (incl. import en export), opslag, transport, distributie en detailhandel ook productiebedrijven en vele andere dienstverleners. Het meeste contact met u, om tot een gedegen keuring te komen, gaat per e-mail. Indien nodig per telefoon. Indien er ‘iets’ met de website / webwinkel / papieren niet in orde is, wordt dit zonder consequenties gemeld en de mogelijkheid geboden aan de website / webwinkel eigenaar om het te corrigeren. Indien aanvrager aanpassingen niet maakt / wil maken, wordt hij afgekeurd en krijgt zij / hij het reeds betaalde bedrag gecrediteerd. De mkbOK KeurMerkHouder aanvrager dient het volgende te overhandigen: Uittreksel  Kamer van Koophandel (max.  1 jaar oud) Kopie ID bestuurders (duidelijke kopie paspoort of rijbewijs) Indien een BV en eigenaar van de BV is ook weer een BV Dan uittreksels van bovenliggende BV – net zolang we bij echte personen zijn CDG controleert de volgende Website / webwinkel punten: NAW gegevens (niet alleen een postbusnummer !) Telefoonnummer (bij voorkeur vast nummer. Indien niet anders kan dan Mobiel nummer of beide) E-Mail adres (werkend) voor contact op te nemen door klant KvK nummer op website en BTW nummer (op mkbOK komt een koppeling naar de KvK) Contact pagina,  klachten (prodedure) en bestelling retour mogelijkheid Algemene voorwaarden (ZIE VOORBEELD Kamer van Koophandel) Indien Algemene voorwaarden aanwezig worden deze gecontroleerd op Wet Koop op Afstand Bedenktijd voor de klant - zichttermijn (product binnen 14 kalenderdagen in originele verpakking retour zenden). Betaal mogelijkheden niet in tegenspraak wet (indien het genoemd wordt, tevens mogelijkheid van rembours en/of max. 50% vooruitbetaling) Transparantie Prijzen duidelijk (eenheid,  in- en/of exclusief BTW) Indien er aparte kosten bij artikel/ bestelling zijn, dan moeten die duidelijk vermeld staan. De controle die CGD doet is gebaseerd op ‘Weten met wie u zaken doet’. Deze regel geldt dus voor zowel de kopende consument alsmede de verkopende ondernemer. Er worden geen (spook)bestellingen gedaan, noch wordt de privacy of de veiligheid van de betaling gecontroleerd. Echter wordt er wel gekeken naar de vorm van betaalmogelijkheden. Professionele bedrijven zoals MultiSafePay en PayPal hebben de voorkeur maar u zal daar niet op afgekeurd worden. Criteria kunnen tussentijds veranderen, aangescherpt en/of verbetert worden. U ontvangt als KeurMerkHouder hier per email bericht over, of het staat op deze website vermeld.
Welke criteria heeft CGD voor de keuring van website en webwinkel van geinteresseerde mkbOK KeurMerkHouder? Lees dan eerst onderstaande tips en aanwijzingen om uw website / webwinkel zo goed mogelijk voor te bereiden. Hulp nodig? Neem contact met ons op of met één van onze mkbOK Business Partners.
1 1 2 3 4 4 3 2
Onafhankelijke keuring door CGD! mkbOK heeft geen invloed op de keuring!
Meld MISBRUIK van het mkbOK Keurmerk! Het is strafbaar als het keurmerk gebruikt wordt terwijl de website / webwinkel niet door CGD goedgekeurd is.
Hulp nodig bij het mkbOK Keurmerk “klaarmaken” van uw website / webwinkel? Neem contact op met één van de mkbOK Business Partners!
Direct aanmelden als mkbOK KeurMerkHouder? KLIK DAN HIER!
Keuringscriteria
© 2005 - 2015 Stichting mkb en internet.
mkbOK  stopt  eind  2018 !